Observera att data som levereras här är i beta-version och kan komma att ändras utan förvarning från en feed till en annan. GTFS Regional (beta) innehåller idagsläget endast data från SL, UL och Östgötatrafiken. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt NOPTIS- och GTFS-stöd, och feedback från tredjepartsutvecklare tas gärna emot. Dokumentationen kommer att uppdateras kontinuerligt, lämna gärna feedback på API och dokumentation här

Med dessa API:er kan du ladda ner filer med planerad kollektivtrafik samt hämta realtidsinformation från SL, UL och Östgötatrafiken. Informationen som publiceras genom APIerna kommer från Samtrafiken i Sverige AB.

På Samtrafiken arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra dataflöden från trafikoperatörer till Trafiklab. Som en del av detta har vi påbörjat utvecklingen av stöd för NOPTIS, ett nytt dataformat från trafikföretagen till oss. Många av de större trafikföretagen i Sverige kan exportera planerad trafikdata och realtidsdata från sina system i NOPTIS-formatet. Vi har samarbetat med flera trafikföretag under utvecklingen, och vi får i dagsläget in både planerad trafikdata och realtidsdata från SL, Östgötatrafiken och Kollektivtrafikförvaltningen UL. Vår ambition är att kunna exponera data vi får in i flera olika dataformat där vi påverkar innehållet så lite som möjligt. I dagsläget har vi stöd för att skapa GTFS (för den planerade trafikdatan) och GTFS-Realtime (för realtidsdatan) från NOPTIS-data.

För att lätt kunna se vilken data som finns i detta API har vi försökt visualisera detta genom att sätta upp en Open Trip Planner instans. Detta är inte på något sätt en fullvärdig reseplanerare utan ett verktyg för att se vad som finns tillgängligt via dessa API:er.

 

https://otp-pp-otraf.samtrafiken.se/

https://otp-pp-ul.samtrafiken.se/

https://otp-pp-sl.samtrafiken.se/