ResRobot - Reseplanerare

Tidtabeller för hela Sveriges kollektivtrafik. Här hittar man också hållplatser baserat på geografisk position eller delar av stationens namn.

ResRobot - Sök Resa

Samtrafiken saknar licens för att lämna ut GIS ruttning för gånglänkar till och från koordinater. Därför använder sig Sök Resa APIet av en förenklad metod för att räkna ut gånglänkens längd. Ett ej önskat resultat av avsaknad av GIS ruttning är att gånglänken i undantagsfall är omöjlig att genomföra. Den kan gå över en å eller sjö, som exempel. Detta ses över, men det finns i nuläget inget sätt att hantera detta i Sök Resa APIet.

I vårt API finns tyvärr inte flyg- och vägtrafik med av upphovsrättsliga skäl. APIet stödjer reseplanering både med hållplatsnamn och koordinater.

 

API-nyckel

Det krävs en giltig API nyckel som skickas med som parametern "key" i alla metodanrop. En API nyckel får man genom att skapa ett projekt som använder detta API. Mer om hur du skapar och använder API nycklar hittar du här. För att få en API nyckel så måste man godkänna APIets licensvillkor.

Det finns vissa begränsningar på antalet anrop per minut och per månad.

Notera: För att få Guld-nivå krävs att man skriver en utförlig beskrivning av projektet på Trafiklab. Projekt som saknar beskrivning kommer att nekas Guld-nivå.

Nivå Max anrop/månad Max anrop/minut
Brons 10 000 30
Silver 100 000 60
Guld  500 000
Vår målsättning är att alla som vill ha data ska få tillgång till denna, och att det ska förbli kostnadsfritt. Begränsningarna vi har idag är till för att vi vill kunna garantera att vår teknik fungerar till så många så möjligt. Innan vi uppgraderar en tjänst vill vi ha en prognos för hur mycket trafik tjänsten kommer att generera i relation till hur många resenärer som får nytta av informationen. För att få ditt konto uppgraderat, använd uppgraderingsknappen vid din nyckel.