Nu släpper vi snart en ny sajt

Torsdagen den 24 oktober släpper vi äntligen en ny version av Trafiklab.se. Den nya sajten är fräschare, roligare och på flera olika sätt lättare att använda. Vi hoppas att du kommer gilla den nya sajten, och om du har några synpunkter eller förslag på förbättringar är du alltid välkommen att höra av dig genom vår Kundo-flik.

Taggar: nytrafiklab

13:e september uppgraderas API-proxyn: alla bör testa sina applikationer

Som vi tidigare skrivit om om så behöver Trafiklabs API-proxy uppdateras, vilket görs för att förbättra bla APIernas upptider.

Uppgradering av proxy-server

Vi kommer att uppgradera vår proxyserver. Detta kan innebära vissa förändringar i API:erna.

Båtar i SL Trafikläget

Nu finns Båtar med som ett nytt trafikslag i SL Trafikläget.

PHP-bibliotek för SLs APIer

Robin Linderborg har skrivit ett bibliotek för att enklare kunna använda SLs som finns tillgängliga här på Trafiklab. Du hittar mer information om biblioteken och filerna på projektsidan.

Stort tack Robin!

Spännande tysk tågmonitor

En spännande tysk tjänst på data från Deutsche Bahn: http://zugmonitor.sueddeutsche.de

Stationsinfo

APIet för Stationsinfo bygger på tjänsten stationsinfo.se som presenterar information om större bytespunkter och stationer i Sverige. Bakom tjänsten står Samtrafiken i Sverige. 

Taggar: stationsinfo

MeetUp och lansering av TravelHack 2013

På kvällen torsdagen den 6e december samlades ett femtiotal trafiklabbare på Spårvägsmuseet i Stockholm för att prata trafikdata, APIer och nya tjänster. Efter en kort visning av museet berättade Sthlm Traveling, SL, Viktoriainstitutet, Samtrafiken, Trafikverket, Biljettapp.se och Trafiklab om nya tjänster och vad som är på gång.

Taggar: travelhack

Ny lokal: Trafiklab Meet-Up 6e december

Vi vill träffas! Webben i alla ära - men nu vill vi bjuda in dig för att ses. Vi har en hel del spännande saker på gång som vi vill berätta om, och framför allt är vi intresserade av att veta mer om vad du tycker och vad du vill att vi ska göra framöver. 

Välkommen på en meet-up med oss som jobbar med Trafiklab. 

Taggar: meet-up

Realtid för tåg på Trafiklab

Trafikverket släpper på försök öppna APIer för tåginformation
Taggar: Trafikverket, Taggar: tågdata, Taggar: nya APIer, Taggar: försök