Beskrivning

Appen som gör din bussresa lite mer lärorik genom att berätta vad det är du ser runtomkring dig under bussresan - du får information om platser, historiska händelser, byggnader och statyer med koppling till det du ser genom bussfönstret.  

Glömt boken du brukar läsa på bussen, långtråkig resa? Idén är att göra bussresor lite roligare och mycket mer lärorika genom att ge dig information om vad det är du ser runtomkring dig under resan. Du kan få information om platser, historiska händelser, byggnader och statyer som har koppling till precis den plats du ser utanför fönstret. Endera konsumerar du informationen på din dagliga pendlingsfärd, eller också skapar vi en resplan åt dig, där du kommer att passera platser av den typ som du är intresserad av.

Kultursafari visar en lista med de tre närmsta kulturobjekten där du befinner dig, som du ser ut genom t.ex. bussfönstret. Du kan också välja att visa de tre objekten i en kartvy, för att se om du ser kulturmärket till höger eller till vänster.

Kultursafari bygger på data från Wikipedia och omfattar ungefär 15.000 objekt i Sverige. Alla geo-lokaliserade objekt i  svenska delen av Wikipedia  används som grund för att hitta kulturobjekt. Utöver Wikipedia så finns, för den avancerade kulturnörden, även data från K-samsök med (valbart). Tekniskt sätt ligger data geo-indexerat och fulltext-sökbart i en SOLR-databas. 

Kultursafari är ett Travelhack2013-projekt.

Mer info finns på www.kultursafari.se. Appen finns på Google Play: http://play.google.com/store/apps/details?id=se.kultursafari

 

Skärmdumpar

Kommentarer

Detaljer

Projektstatus

Lanserat

Länkar

Deltagare