Beskrivning

LoCal är resebetjänten i kalendern

Möten är värdefulla tillfällen att träffas och ha spännande och givande samtal. Men när mötet är en bit bort behöver man ta lite höjd för restiden. Ofta behöver man då också ta reda på hur man bäst tar sig till mötet. Det är här LoCal kommer in. Tjänsten hjälper automatiskt användaren att ta fram en bra resväg, boka in restiden i kalendern och med att påminna några minuter innan man bör börja gå. 

Även om det finns utmärkta tjänster för att ta reda på hur man tar sig till ett möte tar det ofta lite tid. Mötet och resetjänsten finns inte i samma system. Gör man det inte direkt ligger den osorterade detaljen lätt kvar i bakhuvudet och skapar ett brus som tar fokus från annat, såsom förberedelser inför mötet. Tänk om någon annan kunde ta hand om det här åt oss!

Vi vill lösa detta med LoCal. Det är en tjänst och en mobilapp som sköter resedelen av mötandet åt sina användare. När tid och plats är bestämt och bokat i LoCal tar vi reda på en bra resväg som tar användaren till mötet med lite marginal och bokar in restiden kalendern. Appen påminner fem minuter innan resan skall påbörjas.

Eftersom LoCal vet när mötet skall börja och hur användaren kommer åka dit kan den även märka när användaren kommer, eller riskerar att, bli försenad till mötet. Appen erbjuder då användaren ett snabbt och enkelt sätt att informera de andra mötesdeltagarna om förseningen inklusive ungefärlig ankomstid.

Vi tror att LoCal kommer hjälpa ängder av människor till mer givande möten och mer sinnesro.

Bakom LoCal står ett litet men starkt team av sociala mobil- och produktutvecklare. Idag är vi verksamma i Projectplace och Spotify. Vi är vana vid och gillar att arbeta stenhårt tillsammans. Vi gillar även att kunna slappna av, ta det lugnt och bara ha roligt. LoCal passar oss själva perfekt.

För att anmäla ditt intresse att testa prototypen och utvecklingsversioner använd denna länk: http://tflig.ht/ZRKMew

Skärmdumpar

Kommentarer

Detaljer

Projektstatus

Test