Beskrivning

En liten ask med en knapp. Efter ett tryck på knappen notifierar (SL)ASK dig under en timmes period när det är dags att gå till tunnelbanan. Till exempel kan du ställa in (SL)ASK att notifiera varje gång det är 11 minuter till nästa norrgående avgång från Hökarängens tunnelbana så att du har tid att ta på dig skorna och lugnt promenera till stationen för maximal tidseffektivitet. Och för att slippa stå och vänta de där evighetslånga nio minuterna när du precis missat en avgång på grund av taskig planering.

Notifikationerna kan ställas in till vibrationer, ljudsignaler eller båda. (SL)ASK är skriven i Nodejs och huserar i det här fallet på en Raspberry Pi Zero. Inställningar görs via ett webgränssnitt som styrs via valfri device som har en webbläsare, din telefon, Nintendo 3DS eller din trogna Compaq Presario (pga lathet är gränssnittet dock inte anpassat för de minsta skärmarna av typen smartklocka).

(SL)ASK lämpar sig väldigt väl att ha ståendes på hallbordet, i köksfönstret eller lite varstans där du känner för det. Viktigast är att du enkelt kommer åt att trycka på knappen när du vill aktivera (SL)ASK.

(SL)ASK <3 YOU!

Kommentarer

Detaljer

Projektstatus

Test

Deltagare