Igår var det meetup med Näringsdepartementets utredare Åsa Vagland. Hennes uppdrag är som tidigare nämnt att göra en utredning om framtidens biljettsystem.

En ofta återkommande synpunkt under kvällen var att kvaliteten på data från trafikbolagen behöver bli bättre. För att ens ha förutsättningen att bygga kvalitativa appar måste datakvaliteten höjas avsevärt.

Åsa tyckte att hon fick många bra inspel av deltagarna:

  • Min vision är inte en teknisk lösning utan att skapa förutsättningar. Det är marknaden som i slutändan ska leverera lösningarna och då är det jätteviktigt och givande att träffa framtidens utvecklare. Jag har fått en mycket större förståelse kring vilka krav och behov som finns hos utvecklarna. Kvällen avslutades med wraps, dryck och framförallt mingel.
  • Det var en lyckad kväll som tydligt visade att kollektivtrafikbranschen tjänar på att samarbeta med externa aktörer, säger Elias Arnestrand, tjänsteansvarig för Trafiklab.

Här hittar du gårdagens presentationsmaterial: [https://www.slideshare.net/eliasarnestrand/presentation-meetup-16-juni-2014]( “Presentation 16 juni 2014”)